omgeving_l.jpg
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
  • JoomlaWorks Simple Image Rotator
omgeving_r.jpg

KRINGELHOF is gelegen in de prachtige dendervallei, op 30 kilometer van Gent en Brussel. Het dorpje Outer ligt aan de poort van het Pajottenland of de Vlaamse Ardennen, op 15 minuten rijden van Aalst, vlakbij Ninove die bekend staat om zijn barokke abdijkerk en pittoreske dorpsplein. Van hieruit kan je gemakkelijk de omringende steden bezoeken, zowel in Vlaanderen als Wallonië.

Vanuit het dorpje Outer strekken zich ook allerlei wandelroutes uit die je brengen naar de omgeving van het “stiltegebied” tussen Oost-Vlaanderen en Vlaams-Brabant waar je kan genieten van de de stilte en de schoonheid van het glooiende landschap.

Via de prachtige Denderroute en de binnenwegjes kom je te voet of met de fiets na 15 kilometer in het centrum van de historische stad Geraardsbergen, bekend om zijn beroemde 3 M’s:  de Muur, de heerlijke Mattentaarten, en het oudste Manneken-Pis. Geraardsbergen biedt verder nog een schat aan historische bezienswaardigheden met ondermeer het stadhuis, de Sint-Bartholomeuskerk, de Marbol, de Dierkost, de priorij van Hunnegem, de kerk van de paters Jozefieten, de Sint-Catharinakerk.

Download de Folder Stiltegebied Dender-Mark (0.8 Mb)